Blog > Komentarze do wpisu

Gnocchi z polenty

gnocci z polenty

 

Z polenty można zrobić wiele ciekawych przekąsek, na przykład gnocchi, które robi się szybko, a przy tym są całkiem dobre (przypominam, że specjalnie nie przepadam za polentą :) ). Polecam!

 

Składniki:

-polenta

-woda

-bułka tarta

 

Z polenty wyciąć trójkąty, bądź czworokąty, maczać w wodzie, a następnie panierować w bułce tartej. Smażyć na oleju po kilka chwil z każdej strony (aż panierka się zrumieni).

 

Smacznego!

środa, 18 lipca 2012, gosijka
Wydrukuj

Polecane wpisy


Wszystkie zdjęcia są własnością autorki blogu. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie bez wiedzy i zgody autorki blogu jest zabronione.


Skrzynka pocztowa Napisz do mnie e-mail






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


free counters

Durszlak.pl

Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top Blogi